Videoverslag NCOSM2013

2013 May 29

 

 

 

 

 

Videoverslag NCOSM2013:

Voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs was er een eigen congresdag: donderdag 16 mei. Het congres bood een aansprekend programma met sessies over sociale media en o.a. kansen/gevaren, didactiek, visie, protocollen, privacyvraagstukken, trends en ontwikkelingen, marketing en impact op het primair proces.

Organisator Hans Hoornstra vertelt over het belang van social media in het onderwijs en over zijn strategieen om al dan niet online bezoekers naar het Nationaal Congres te laten komen.

Aan de onderwijsprofessionals die het Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media 2013 in filmmuseum EYE in Amsterdam bijwoonden werd de stelling voorgelegd: Een docent die sociale media niet inzet in de les is geen goede docent.

Aan de onderwijsprofessionals die het Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media 2013 in filmmuseum EYE in Amsterdam bijwoonden werd de stelling voorgelegd: Sociale media moeten een grotere rol spelen binnen de bpv.

Over Sens: “Vita is vermist. 15 VMBO scholen (waarvan 21 klassen met in total 550 leerlingen en 30 docenten) nemen het tegen elkaar op om Vita te zoeken en er achter te komen wat er aan de hand is. De leerlingen van dezelfde school werken tijdens de zoektocht met elkaar samen bij het uitvoeren van verschillende opdrachten. Alle opdrachten hebben een relatie met Europa en sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Contact maken met jongeren in andere Europese landen is een rode draad tijdens het spel. De winnaar van the Quest is de klas die het mysterie van de verdwijning van Vita heeft opgelost, de meeste punten heeft gescoord met het uitvoeren van de opdrachten en de meeste (Europese) vrienden heeft gemaakt op hun eigen Facebookpagina. SENS is de moderator van de wedstrijd."

 

Reacties

Nog geen reacties.

Reageer op dit artikel:

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.